Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

Lapszemle

Építészfórum.hu
"Kerttörténeti könyvek ritkán jelennek meg a magyar könyvpiacon, vagy ha igen, azok is inkább egy-egy korszak bemutatásával, tudományos feldolgozásával foglalkoznak, elsősorban a szűken vett szakmának szólnak; illetve esetenként olyan „képes” könyvek is napvilágot látnak, amelyek viszont „csupán” a kertek szép részleteit mutatják be, vagy építészeti leírásokhoz kapcsolódnak. A most megjelenő "KERTÖRÖKSÉGÜNK” c. könyv a két típusú feldolgozás között, tudományos igényű, ismeretterjesztő kiadványként, egy szélesebb közönséget céloz meg..."
http://epiteszforum.hu/node/18778


Könyvrendelés.hu

"A történeti kertek Magyaroszágon sajnos kevéssé ismertek a turisták, az utazók számára, hiszen erről alig kapnak tájékoztatást a helyszínen, de még könyvekben is kevés a népszerű módon bemutatott helyszín. Ezt kívánja pótolni a nagy szakmai tapasztalat alapján Dr. Szikra Éva szerkesztő gondozásában a 150 kertet bemutató, fényképekben, illusztrációkban gazdag album. Kiadó: Civertan Grafikai Stúdió"
http://www.konyvrendeles.hu/hir.425.kertoroksegunk


Fidelio.hu
"...A kötet szerkesztője Dr. Szikra Éva táj- és kertépítész, kerttörténész, műemlékvédelmi szakmérnök, aki évtizedek óta a történeti kertek védelmének megszervezésével foglalkozik. Jelentős kerthelyreállítások kutatása, tervezése fűződik a nevéhez. A szerkesztő munkatársa Remiczki Rita tájépítész, település-szociológus és Farkas Ágota tájépítész. A teljesség igénye nélkül közel 150 kertet válogattak össze néhány adattal, archív ábrázolással, fotókkal, a kertek felkeresését segítő hasznos információkkal és piktogramokkal felkeltve az olvasók érdeklődését."
http://fidelio.hu/konyv/jatek/kertoroksegunk_torteneti_kertek_magyarorszagon


Est.hu
"Szép és hasznos képeskönyv, amely Magyarország közel 150 történeti kertjét – arborétumokat, kastélyparkokat, köztereket – mutatja be a legfontosabb tudnivalókkal. A kiadvány csak lényeges információkat tartalmaz fotókkal, archív ábrázolásokkal, piktogramokkal illusztráltak a rövid, tartalmas szövegek..."
http://est.hu/cikk/98038/kertoroksegunk_-_torteneti_kertek_magyarorszagonItthonotthonvan.hu
Szebbnél szebb várak, kastélyok, kúriák kertjei idézik fel az egyes korok jellegzetes kertkultúráját, amely a korszak ízlésvilágát, kultúráját, stílusát tükrözi. Az igényes kiadvány dr. Szikra Éva szerkesztő munkáját dicséri, aki több évtizedes kertépítészeti és műemléki szakmai múltjára, valamint a kerttörténeti adatbázisra támaszkodva hozta létre a turisták számára is jól használható kertkalauzt.
http://itthonotthonvan.hu/cikkek/618863/kertoroksegunk
Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz


Legfrissebb bejegyzések:
2016-07-26
Kastélyok légifotózása parkkal együtt | részletek
Egy-egy kastély, főúri épület bemutatásához, értékesítéséhez nagyban hozzájárulhat a területről készült légifotó. Jól látható elhelyezkedése a tájban, a környezetben a kastély és a kert kapcsolata,...
2016-02-29
A füzérradványi Károlyi-kastély kertje légifotón | részletek
Légifotózási kastélytúránk egyik legszebb állomása volt a romantikus füzérradványi erdő ölelte Károlyi –kastély, mivel ez a kastélypark Magyarország egyik legkülönösebb tájképi angolkertje...
2015-11-03
Egri Érseki Palota Látogatóközpont | részletek
Bepillantás a püspök sekrestyéjébe, dolgozószobájába, kincstárába, képtárába és könyvtárába kiállítás XVI. Benedek pápa szerint „a művészet, természeténél fogva egyfajta felhívás a...
»» minden bejegyzés


Magyar kastélyok és várak! Nemesi udvarházak és Paloták!
Civertan Grafikai Stúdió
1064 Budapest, Izabella u. 69. fsz. 2.
Telefon: 06 1 332 3261
Fax: 06 1 354 0103
Mobil: 06 30 952 9533
E-mail: civertan@civertan.hu
Web: www.civertan.hu
Az oldalon szereplő információk,
képek és publikációk
szerzői jogvédelem alatt állnak.

Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés:
Civertan Grafikai Stúdió