Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

FELHÍVÁS

Kedves Kertbarát!

2011-ben jelentettük meg a nagysikerű

„Kertörökségünk”
Történeti kertek Magyarországon

című könyvet.

A tudományos igényű, ismeretterjesztő kiadvány a MNM Nemzeti Örökségvédelmi Központ és a Civertan Bt. kiadásában jelent meg.

Szerzői:
dr. Szikra Éva, Remeczki Rita, Farkas Ágota.

Kiadványunk mintegy 150 kertet mutat be a mai Magyarország területén. Az országot öt nagy földrajzi egységre felosztva vezeti végig az olvasót a kertművészet kiemelkedő alkotásain. Rövid leírással, archív térképekkel, fotókkal illusztrálva.

Törekedtünk arra, hogy az érdeklődők a kertművészet mindegyik stíluskorszakából kapjanak ízelítőt, a középkori kertektől kezdve- a reneszánsz, barokk parkokon keresztül- napjainkig bezárólag. A könyv használatát a vaktérkép, a "régiókat" jelentő színek, a stílusokat szimbolizáló piktogramok és a könyv végén található szakszótár könnyítik meg. Az angol nyelvű összefoglaló átfogó képet nyújt a magyarországi történeti kertekről.

A könyv rendkívül rövid időn belül az utolsó példányig elfogyott.
Tervezem újra kiadását, amihez  a segítségüket kérem!

Amennyiben érdeklődnek a kultúra e sajátos területe a kertművészet, kerttörténet iránt;  vagy partnereiknek,  barátaiknak ajándékozni szeretnének 1-1 kötetet, akkor kérem jelezzék szándékukat és a hozzávetőleges példány számot!

Ezzel a válasz és szándék e-maillel összegyűjtöm a jelentkezőket, és ha a megfelelő számot elérjük, akkor lehetőség nyílik újra kinyomtatni a kötetet.

Amennyiben ismerősei érdeklődhetnek kertörökségünk, a kertturizmus iránt, kérjük küldje el neki levelünket! Kérem segítsék a magyarországi „kertturizmus fejlődését”!

A kötet ára várhatóan kb. 2800 és 3500 Ft+ áfa között lesz,
amennyiben sikerül 1000 vásárlót összegyűjteni.

Válaszukat a civertan@civertan.hu emailcímre várjuk!


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz


Legfrissebb bejegyzések:
2016-07-26
Kastélyok légifotózása parkkal együtt | részletek
Egy-egy kastély, főúri épület bemutatásához, értékesítéséhez nagyban hozzájárulhat a területről készült légifotó. Jól látható elhelyezkedése a tájban, a környezetben a kastély és a kert kapcsolata,...
2016-02-29
A füzérradványi Károlyi-kastély kertje légifotón | részletek
Légifotózási kastélytúránk egyik legszebb állomása volt a romantikus füzérradványi erdő ölelte Károlyi –kastély, mivel ez a kastélypark Magyarország egyik legkülönösebb tájképi angolkertje...
2015-11-03
Egri Érseki Palota Látogatóközpont | részletek
Bepillantás a püspök sekrestyéjébe, dolgozószobájába, kincstárába, képtárába és könyvtárába kiállítás XVI. Benedek pápa szerint „a művészet, természeténél fogva egyfajta felhívás a...
»» minden bejegyzés


Magyar kastélyok és várak! Nemesi udvarházak és Paloták!
Civertan Grafikai Stúdió
1064 Budapest, Izabella u. 69. fsz. 2.
Telefon: 06 1 332 3261
Fax: 06 1 354 0103
Mobil: 06 30 952 9533
E-mail: civertan@civertan.hu
Web: www.civertan.hu
Az oldalon szereplő információk,
képek és publikációk
szerzői jogvédelem alatt állnak.

Minimum felbontás: 1024 x 768
Grafika és kivitelezés:
Civertan Grafikai Stúdió